מרק קטיפתי כתום עם חלב קוקוס

בניחוח אוריינטלי

מרק כתום קטיפתי אוכלים ואוהבים אצלינו בבית מאז ומתמיד. תוספת של חלב קוקוס משדרגת את הטעם לאוריינטלי. מעלה את הערך הקלורי והתזונתי של המרק ומאפשרת לו להתאים לבעלי מעי רגיש או דלקתי. הכל לניסוי אישי ושידרוג התפריט. המנה מתאימה לשלב הצהוב או הירוק בלבד!

אין המתכון בגדר המלצה ואינו מהווה תחליף להתייעצות אישית עם איש מקצוע

חומרים ל-10 מנות לערך:

  • 2 בטטות קטנות
  • 1 דלורית
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 1 תפו"א גדול
  • 1 בצל סגול קצוץ (רק בשלב הירוק, הרגוע של העיכול)
  • מים לכיסוי הירקות
  • 10 גר' חמאה או 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת דק
  • 1 פרוסה קטנה של ג'ינג' ר טרי
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אגוזי מוסקט טרי
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מלח אטלנטי (לא בשלב האדום המלווה דימום ביציאות)
  • 1 כוס חלב קוקוס ללא חומר משמר (בהכנה ביתית או aroy-d)
  • צרור פטרוזיליה או סלרי למי הבישול בלבד

הכנה:

לקלף את כל הירקות, לפרוס לקוביות גדולות, ולאדות יחד על אש גבוהה כ-5 דק', תוך ערבוב. להוסיף את החמאה, להמשיך לאדות עוד מספר דקות. להוסיף את תבלינים ולאדות עוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב. להוסיף מים שהורתחו מראש עד כדי כיסוי הירקות. לכסות ולבשל עד לריכוך.

גיוון: להוסיף חלב קוקוס, מיץ וגרדת לימון, להרתיח שוב. לטחון עד לקבלת מרקם קטיפתי. להגשה לפזר מעט שמיר קצוץ או כמה טיפות שמן שומשום או חלב קוקוס.