ממרח דלעת וטחינה

ממרח מדהים ובריא מאוד, קל לעיכול. נוצר בהשראתה של ידידה טובה, אומנית הבישול הטבעוני, אורנה זבידה עמרני.

מצרכים:

4 דלעות ערמונים קטנות אפויות בתנור בקליפתן, עד לריכוך מלא

1/3 כוס טחינה גולמית בעלת מרקם לא סמיך מידיי

קורט קינמון

מעט מלח אטלנטי (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

לאחר האפיה, מוציאים את ה"בשר" של הדלעות האפויות בכף, בזהירות. מעבירים לבלנדר.

טוחנים עד קבלת מרקם קרמי, מוסיפים את הטחינה והתבלינים, אם יש צורך – מוסיפים מעט מים.

לשמור בקירור. אפשר להקפיא בקופסאות זכוכית קטנות.

בתיאבון ולבריאות!