תפריט

המזונות נוגדי הדלקת היעילים והנגישים לנו ביותר הם פירות וירקות. מבין הפירות נציין את הפפאיה, עשירה מאוד באנזימי עיכול ונוגדי סרטן, את האוכמניות למיניהן, אך גם תפוח עץ פשוט עשיר בויטמין C. בין הירקות את המקום הראשון לוקחים הירקות העליים הירוקים. הם עשירים במגנזיום וכלורופיל, וכן חומרים נוספים המכונים ביו-פלבונאידים. לביו -פלבונאידים השפעה מעכבת תהליכים דלקתיים וסרטניים וצריכתם בכמות גדולה חיונית לכל החפץ באיזון הדלקת.

אנשים הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות זקוקים במיוחד לחומרים אלה. אבל – אליה וקוץ בה! כי פירות וירקות אלה עשירים גם בסיבים תזונתיים, הקשים לעיכול ע"י המעי החולה. למעשה, עלינו להגביל את כמות הסיבים התזונתיים כאשר אחד הסימפטומים הוא שלשולים או הצרויות. אז מה עושים?

הפתרון הקל והזמין ביותר הוא הכנת מיץ סחוט טרי ומסונן. בצורה כזאת תקבלו את כל המרכיבים החיוניים לאיזון תהליך הדלקת ללא הסיבים התזונתיים.

לפניכם מתכון פשוט וקל להתחיל איתו את תהליך ההבראה שלכם. התחילו בלגימות קטנות, רצוי אף למהול במים, והתקדמו בהדרגה. כדי להעשיר ולגוון את המשקה כדאי להתייעץ עם הדיאטנית האישית שלכם.

בתיאבון ולבריאות!

מיץ בריאות לאיזון הדלקת

מרכיבים:

1 תפוח עץ מתוק, אין חובה לקלף

2 גזרים טריים ורחוצים היטב

4 עלי חסה או קייל, רצוי אורגניים

2 גבעולי סלרי ללא העלים, רצוי אורגניים

1/2 כוס מים מסוננים

1/2 כפית שמן זית

מכונה לסחיטה קרה של מיצים קשים

הכנה:

לרחוץ היטב את כל המרכיבים. אין צורך לקלף.

לפרוס את הפרי והירקות. לסחוט מיץ. לסנן דרך בד חיתול נקי.

למהול עם המים. להוסיף את שמן הזית.

לשתות לאט ובלגימות קטנות.

רצוי לפנק גם את בני הבית, זה כיף להיות בריאים בזוג. (לא להתרגש מהקצף)

ליהנות:)

 

*הערה: אין האמור כאן או באתר בכלל מהווה הנחיה תזונתית או רפואית, אלא בגדר המלצות כלליות בלבד. כאמור להתאמה אישית של התפריט יש להיוועץ בדיאטנ/ית האישית שלך.