לחם שקדים

למה לחם שקדים?

בשנים האחרונות אנחנו עדים למגמת תפריטים דלי פחמימות, נטולי חיטה ומוצריה. יעילותם מתחילה להיות מוכחת גם עבור בעלי מעי חולה או רגיש. לפניכם מתכון ללחם מקמח שקדים שיכול להחליף באופן יעיל, טעים ומשביע לחם מקמח חיטה. כשר גם לפסח!

מרכיבים

3/4 2 כוסות שקדים מולבנים טחונים דק (כ-230 גרם), או קמח שקדים יעודי

1/4 כפית מלח

1/2 1 כפיות סודה לשתייה

3 יח' של תמר מג'הול אורגני מקולף, פרוס לקוביות

2 ביצים אורגניות

1 כף דבש / מייפל

2 כפות חומץ תפוחי עץ

1/2 כוס אגוזי מלך שבורים (אופציונלי, מתאים לשלב ירוק בלבד)

תבנית מלבנית של 20X15 ס"מ, נייר אפיה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את קמח השקדים, המלח, הסודה לשתייה והתמרים. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים – הביצים, הדבש (או המייפל) והחומץ. מעבירים את החומרים הרטובים לקערת היבשים, ומערבבים קלות רק עד איחוד החומרים לבצק. מניחים את הבצק על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו. חורצים בעזרת סכין משוננת פסים אלכסוניים על גבי הבצק (בעומק של כס"מ וחצי). אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות. בתום 20 הדקות מכבים את התנור ומשאירים את הלחם בתנור הכבוי עוד 10 דקות. מניחים ללחם להתקרר כחצי שעה לפני שפורסים אותו.