אבחון תזונתי עם בדיקת רגישות למזונות

אם הסימפטומים שיש לך אינם תואמים את הבדיקות, אם לאחר שניסית כל מיני דיאטות יש לך עדיין תופעות בלתי מוסברות שלא תואמות את מה שציפית שיקרה, אם הבטן ממשיכה "לשגע" אותך בלי שום סיבה נראית לעין (גם בתקופות רגועות בחייך), ייתכן ומה שיש לך זו רגישות (אי סבילות) למזונות מסוימים.

אי-סבילות למזון, הינה תופעה נפוצה ושכיחותה המדווחת עד 20%- 25% מהאוכלוסייה. אנשים עם אי-סבילות למזונות מסוימים, חווים סימפטומים מגוונים, החל מבעיות עיכול ועד למיגרנות ונדודי שינה. הסימפטומים לעיתים מציקים ופוגעים באיכות החיים. שיטות כמו דיאטות אלימינציה קלאסיות לא תמיד מאפשרות לשייך אותם ולהבין את מקורם, או, כפי שקורה לעיתים קרובות, הטיפול מתרכז בסימפטום הפיזי במקום להוציא את הגורם שלו.

למרות שאינה מסכנת חיים , כמו אלרגיה למזון, אין לזלזל בהשפעה המשמעותית שיכולה להיות לתופעת אי-סבילות (רגישות) למזון על חיי היום יום. אנשים רבים עם רגישות למזון חווים יותר מסימפטום אחד, הסימפטומים לעיתים קרובות עמומים והקשר שלהם למזון לא תמיד מאובחן נכון.

רגישות למזון יכולה להתבטא במספר תופעות וביניהן:

במערכת העיכול: מחלות מעי דלקתיות, תסמונת המעי הרגיז, עצירות או שלשול, גזים, צרבות, נפיחות ואף תת-ספיגה.

מעבר לכך גם תופעות כמו דיכאון, היפראקטיביות, הפרעות בשינה, הפרעת קשב (ADD), חרדה, כאבי ראש, מיגרנות, נדודי שינה, גרד, פיברומיאלגיה, תסמונת העייפות הכרונית ,.

ההבנה שהמזון שאנו אוכלים מהווה זרז לסימפטומים מסוימים היא לא קלה; בניגוד לתגובות אלרגיות המופיעות מיד, הסימפטומים לאי-סבילות למזון מופיעים שעות ואף ימים לאחר האכילה. לאחר ביצוע בדיקה ובעקבותיה הוצאת מזונות בעייתיים מהתפריט, מתברר לאנשים רבים כי הסימפטומים אותם חוו במשך שנים רבות נבעו כתוצאה מרגישותם למזון.
במקרים מסוימים, התוצאה היא שיפור ניכר ומשמעותי באיכות החיים.

אלרגיה אינה רגישות למזון!

אלרגיה למזון (כמו אלרגיה לבוטנים או למאכלי ים) מאופיינת בדרך כלל בתגובה מידית, ולעיתים קרובות - חמורה, של המערכת החיסונית כתוצאה מחשיפה למאכל מסוים. אלרגיה למזון נדירה למדי, ושכיחותה רק 2.5% באוכלוסייה. האלרגיות הנפוצות ביותר למזון הן לבוטנים, שקדים, אגוזי ברזיל, ביצים, חלב, דגים ומאכלי ים.

באלרגיה למזון ישנה עליה בנוגדנים מסוג IgE, בעוד שאצל הרגישים למזון ניתן לראות עליה בנוגדנים מסוג IgG. אלה מרכיבים שונים של מערכת החיסון.

אם עשית בדיקות רבות וכולן יצאו תקינות (דם, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה וכד'),
 אם הסימפטומים המשיכו גם כאשר נטלת פרוביוטיקה ואנזימי עיכול,
 אם הרופא שלך ממליץ לך "להתרגל לחיות עם זה",
 יתכן והסבל שלך כרוך באי סבילות (רגישות) למזונות.

אנו מציעים אפשרות קלה, מהירה ונוחה המאפשרת לאבחן לאילו סוגי מזון הגוף רגיש ולבצע בעקבותיה פעולות לשיפור איכות החיים, וכל זאת בקלות ותוך כדי פגישת ייעוץ בקליניקה בישראל, ללא צורך במשלוח דוגמאות למעבדות יקרות.

 

כיצד מתבצעת הבדיקה?

באמצעות ערכת בדיקה לגילוי אי-סבילות למזונות שפותחה במעבדות Cambridge Nutritional Sciences בבריטניה. הבדיקה פשוטה וניתנת לביצוע בקליניקה. היא בודקת את תגובת הגוף ל-46 סוגי מזון הנפוצים יותר בתזונה שלנו.

בין המזונות הנבדקים: סוגי בשר ודגים, קטניות, ביצים ומוצרי חלב, רוב סוגי הדגנים, קפה ותבלינים, שמרים, גלוטן וחיטה.

תוצאות הבדיקה מתקבלות תוך 50 דקות, והן מתחלקות בין אבחון רגישות חזקה, בינונית וקלה.

לצורך ביצוע הבדיקה יהיה עליך להגיע לקליניקה שלנו, למסור דגימת דם מהאצבע (מספר טיפות בלבד), תוך כדי חיטוי המקום הנדקר, ולקבל הדרכה תזונתית לאור התוצאות שיתקבלו תוך שעה.

הבדיקה עושה שימוש בטכנולוגיה המזהה סוגי מזון הגורמים לייצור עודף נוגדני IgG העשויים להיות מעורבים במגוון מצבי חולי או הפרעה בריאותית (כמו מחלות מעי דלקתיות או תסמונת המעי הרגיז/ש, ועוד).

 חשוב להדגיש, שהבדיקה מזהה אי-סבילות למרכיבי מזון שונים אליהם הגוף נחשף בשלושת החודשים האחרונים. כלומר, אם לא נחשפת למזון מסויים לאחרונה, הדבר לא יבוא לידי ביטוי בבדיקה או שיצביע על רגישות קלה.

המזונות שנבדקים: 
דגנים: תירס, קמח דורום, גלוטן, שיבולת שועל, אורז, שיפון חיטה.
אגוזים ופולים: שקדים, אגוזי ברזיל, קשיו, פולי קקאו, בוטנים, תערובת קטניות ( אפונה עדשים שעועית)  פולי סודה, אגוז.
בשר: בקר, עוף, טלה, חזיר.
דגים: דגי ים מתוקים (כמו פורל), מאכלי ים, טונה, סלמון, בקלה דג סול.
ירקות: ברוקולי, כרוב ,גזר, סלרי, מלפפון, כרשה, פלפלים, תפוח אדמה.
פרות:   אבטיח, מילון, זיתים, תפוז, לימון, תות שדה, עגבנייה, תפוח, דומדמניות שחורות, אשכולית.
אחר:  ביצים, חלב פרה, שום, ג'ינג'ר , פטריות , תה, שמרים.

לאחר האבחון נבנה לך תפריט ותוכנית טיפול בהתאם לתוצאות הבדיקה ובכך נקל עליך להנות משינוי תזונתי בצורה קלה ומושכלת יותר, איכות חיים ובריאות.

לעיתים יש צורך לחזור למספר פגישות בקליניקה, למענה לשאלות שעולות בדרך, להתאמת התפריט לאור שינויים ולקבלת תמיכה ועזרה בהתמודדות עם "נפילות" ופיתויים. הדבר נחוץ בייחוד בקרב הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות, כמו קרוהן או קוליטיס כיבית. כחלק מהטיפול לפעמים נדרש להוסיף שיטות טיפול נוספות, להשגת תוצאות מהירות יותר, כמו דיקור וצמחי מרפא סיניים.

עלות הבדיקה:

ניתן לבצע את הבדיקה במספר אפשרויות:

  • 1.אבחון תזונתי מלא עם בדיקת רגישות למזונות + הדרכה תזונתית מפורטת עם עדי זוסמן, תזונאית קלינית, מאמנת בריאות
     משך הפגישה: 90-120 דק'.
    עלות: 1650 ₪. למזמינים דרך האתר 15% הנחה: 1,349 בלבד.
  • 2.ביצוע הבדיקה ללא האבחון וההדרכה התזונתית, קבלת תשובות באמצעות מייל.
    עלות: 997 ₪, למזמינים דרך האתר – 18% הנחה: 832 ₪ בלבד.
  • 3.במתנה! תוכלו לקבל את הבדיקה ללא תשלום בהרשמתכם לתוכנית הליווי השנתית
     הכוללת ייעוץ וליווי תזונתי, דיקור ופסיכותרפיה, כל הפרטים כאן .
  • ניתן להחליט על האפשרות המתאימה לכם במהלך הפגישה או באמצעות שיחה מקדימה.
  • אין כפל מבצעים
  • אין הבדיקה מהווה תחליף להתייעצות עם איש מקצוע רפואי.

להזמנת בדיקת הרגישות כנסו בקישור "להרשמה", 
תועברו לדף לתשלום מאובטח, 
לקבלת ההנחה - הקלידו קוד קופון  דרך הבטן

 ואנחנו ניצור איתכם קשר לתיאום הפגישה בר"ג או מודיעין, 

במועד הנוח לכם!

Register

 

מחקר על השפעת שינוי התזונה בהתאם לבדיקת רגישות ב,תסמונת המעי הרגיז/ש

מחקר על השפעת התזונה בהתאם לבדיקת רגישות במחלת קרוהן

מחקר על השפעת בדיקת רגישות לאיתור נוגדני IGG גבוהים בחולי קוליטיס כיבית