
מחמצת שאור לאפיה בריאה
מחמצת sourdough היא הצורה המקורית, המסרותית, של התפחה של דברי מאפה. מחמצת עשויה מקמח ומים ומכילה מיליוני ייצורים פרה-ביוטיים חיים, ביניהם שמרי בר וחיידקים לקטובציליים, החיוניים

לחמניות כוסמין מחמצת
לאחר שהכנתי מספר פעמים לחם מחמצת, מצאתי שקל וטעים יותר לילדים שלי לאכול לחמניות מחמצת. להלן המתכון. מתאים לשלבים צהוב וירוק במחלות קרוהן וקוליטיס, ולשלב

ארטיק פירות טבעי ובריא למעי הרגיש
חם, מזיעים, מחפשים משהו מתוק ומרענן? גם אנחנו! אז אחרי שהבנו שמה שמוצע בחנויות אינו בדיוק הברירה הטבעית, לא נותרה ברירה – וחזרנו למטבח. להלן דוגמא

מרק קטיפתי כתום עם חלב קוקוס
בניחוח אוריינטלי מרק כתום קטיפתי אוכלים ואוהבים אצלינו בבית מאז ומתמיד. תוספת של חלב קוקוס משדרגת את הטעם לאוריינטלי. מעלה את הערך הקלורי והתזונתי של

יוגורט פרוביוטי ביתי מקשיו
לסיוע בשיקום חיידקי המעיים הכנת מזונות מותססים היא תורה עתיקת יומין, שכיום חוזרת למטבחים שלנו כדרך פשוטה, טבעית ויעילה לשקם את חיידקי המעיים הידידותיים. המטרה

ממרח דלעת וטחינה
ממרח מדהים ובריא מאוד, קל לעיכול. נוצר בהשראתה של ידידה טובה, אומנית הבישול הטבעוני, אורנה זבידה עמרני. מצרכים: 4 דלעות ערמונים קטנות אפויות בתנור בקליפתן, עד לריכוך

משקה אנטי דלקתי וטעים
המזונות נוגדי הדלקת היעילים והנגישים לנו ביותר הם פירות וירקות. מבין הפירות נציין את הפפאיה, עשירה מאוד באנזימי עיכול ונוגדי סרטן, את האוכמניות למיניהן, אך גם

ממרח "חומוס" עדשים כתומות
דרך נפלאה להוסיף ממרח בריא וקל לעיכול, טבעי לחלוטין, עשיר בברזל, חלבון צמחי, אשלגן ואבץ. בתיאבון ולבריאות! רכיבים ל-12 מנות: ´2 כוסות עדשים אדומים

עוגיות / בייגל טחינה, ללא קמח
כאן התעלינו על עצמינו. מתכון הכי קל, טעים ובריא שאפשר להציע לסובלים ממעיים רגישים. בייגל / עוגיות טחינה אלה מתאימים לארוחת בוקר עם ממרח אבוקדו


מחמצת שאור לאפיה בריאה
מחמצת sourdough היא הצורה המקורית, המסרותית, של התפחה של דברי מאפה. מחמצת עשויה מקמח ומים ומכילה מיליוני ייצורים פרה-ביוטיים חיים, ביניהם שמרי בר וחיידקים לקטובציליים, החיוניים לבריאות

לחמניות כוסמין מחמצת
לאחר שהכנתי מספר פעמים לחם מחמצת, מצאתי שקל וטעים יותר לילדים שלי לאכול לחמניות מחמצת. להלן המתכון. מתאים לשלבים צהוב וירוק במחלות קרוהן וקוליטיס, ולשלב היציאה

ארטיק פירות טבעי ובריא למעי הרגיש
חם, מזיעים, מחפשים משהו מתוק ומרענן? גם אנחנו! אז אחרי שהבנו שמה שמוצע בחנויות אינו בדיוק הברירה הטבעית, לא נותרה ברירה – וחזרנו למטבח. להלן דוגמא לארטיק

מרק קטיפתי כתום עם חלב קוקוס
בניחוח אוריינטלי מרק כתום קטיפתי אוכלים ואוהבים אצלינו בבית מאז ומתמיד. תוספת של חלב קוקוס משדרגת את הטעם לאוריינטלי. מעלה את הערך הקלורי והתזונתי של המרק

יוגורט פרוביוטי ביתי מקשיו
לסיוע בשיקום חיידקי המעיים הכנת מזונות מותססים היא תורה עתיקת יומין, שכיום חוזרת למטבחים שלנו כדרך פשוטה, טבעית ויעילה לשקם את חיידקי המעיים הידידותיים. המטרה היא

ממרח דלעת וטחינה
ממרח מדהים ובריא מאוד, קל לעיכול. נוצר בהשראתה של ידידה טובה, אומנית הבישול הטבעוני, אורנה זבידה עמרני. מצרכים: 4 דלעות ערמונים קטנות אפויות בתנור בקליפתן, עד לריכוך מלא

משקה אנטי דלקתי וטעים
המזונות נוגדי הדלקת היעילים והנגישים לנו ביותר הם פירות וירקות. מבין הפירות נציין את הפפאיה, עשירה מאוד באנזימי עיכול ונוגדי סרטן, את האוכמניות למיניהן, אך גם תפוח

ממרח "חומוס" עדשים כתומות
דרך נפלאה להוסיף ממרח בריא וקל לעיכול, טבעי לחלוטין, עשיר בברזל, חלבון צמחי, אשלגן ואבץ. בתיאבון ולבריאות! רכיבים ל-12 מנות: ´2 כוסות עדשים אדומים –

עוגיות / בייגל טחינה, ללא קמח
כאן התעלינו על עצמינו. מתכון הכי קל, טעים ובריא שאפשר להציע לסובלים ממעיים רגישים. בייגל / עוגיות טחינה אלה מתאימים לארוחת בוקר עם ממרח אבוקדו אן
